marți, 10 februarie 2015

Reiki
Reiki – sa ne regasim naturaletea si armonia in viata
Reiki – sa ne fie bine

 
Sunt Iulia si ma prezint in calitate de profesor Reiki.

Sunt aici pentru a va prezenta calatoria mea catre sinele / sufletul meu si  pentru cei care sunt in „cautare” sa le ofer sustinere si sa le confirm ca daca eu am reusit, atunci fiecare reuseste.
Simt ca am facut cale lunga pana la acest moment de „aici si acum” in care sa ma arat asa cum sunt si ma bucur ca am inceput acest drum acum opt ani.

In mod obisnuit, de cele mai multe ori, pornim intr-o calatorie cu imaginea destinatiei, avem un tel  si ne grabim...sa ajungem..sa ajungem...
Voi incepe prin a descrie calatoria mea cu ceea ce am invatat: tot ceea ce conteaza este calea, drumul pana acolo si experientele intalnite pe cale. Destinatia isi are rolul sau, dar intelepciunea acumulata in calatorie este importanta. Drumul nu-i intotdeauna usor, experientele din viata noastra  pot fi minunate sau uneori provocatoare dar important este sa savuram drumul.
Tot ce avem, ce intalnim in viata noastra este exact ce avem nevoie :).
Universul sau Divinitatea (supuneti cum va este mai aproape), sufletul nostru ne conduce catre experientele de viata de care avem nevoie pentru cresterea noastra, pentru regasirea esentei noastre si pentru atingerea intelepciunii.

Sufletul meu, eu, aveam nevoie de Reiki, astfel, acum stiu ca nu a fost simpla intamplare, ci am gasit Reiki si practica Reiki atunci cand am avut nevoie.

Ce este Reiki?
 Pot sa raspund pe larg. Si o fac la un un curs Reiki :).
 Poti sa gasesti mai multe informatii mai jos (unde am afisat datele cursului) sau accesand linkul Asociatiei Reiki Usui® (ARU)  http://www.reikiusui.ro.
Sau pot sa raspund foarte pe scurt, ca pentru mine Reiki este Iubirea neconditionata, este modul si metoda de exprimare a sufletului si este cel mai frumos cadou primit de la univers in aceasta viata.

Reiki m-a ajutat sa ma reintregesc cu sufletul meu, sa-mi aud si sa-mi inteleg dorintele sufletului si cel mai important este, ca in mod constant, in fiecare clipa a vietii mele, imi da sustinerea si suportul de care am nevoie „sa-mi fie bine”.

Desi prima impresie pe care deseori o las celor din jur esta ca sunt o „persoana emotionala”, eu consider ca sunt o persoana echilibrata, atat ca parte emotionala, de suflet, cat si pe partea reala/ concreta/ materiala a vietii.
De profesie sunt inginer, lucrez in domeniul constructiilor metalice, sunt o persoana foarte eficienta si apreciata la locul de munca, avand atat abilitati tehnice cat si de comunicare foarte buna cu oamenii.

Inainte de a ma intalni cu Reiki mi se parea prea saraca lumea si peste tot in jur vedeam cum este apreciata doar partea reala, materiala a vietii. Simteam ca mai e ceva ce eu nu vedeam/ nu stiam, poate  un loc, o alta dimensiune, nu imi era foarte clar ce anume. Si apoi mai era o suferinta pe care nu o lasam sa se vada, dar era acolo si pentru asta cautam o alinare...

Am ajuns la curs Reiki, si am avut o surpriza imensa. Oameni atat de diferiti unii de altii si ei de mine si toti la acelasi curs. Ce inseamna asta? Eu ce caut aici? Din tot ce se spunea parea ca nu este nimic nou...totul suna familiar, stiut...Stiam despre energii in general, multe sfaturi despre cum sa iti fie bine. Teoretic stiam si eu, doar sunt o multime de texte de dezvoltare personala peste tot, si atunci ce-i asta? Si a venit initierea. Nu se poate descrie, este prea mult sa poata fi exprimat in cuvinte. O simti. Este Reiki. Nu este teorie, este cat se poate „real”, este energie, lumina, iubire... toate intr-una. Si simti ca ai ajuns „acasa la esenta ta”, respiri usurat si zambesti. Te uiti in jur si nu mai vezi diferente. Vezi ca suntem toti suflete alese, fiecare pe calea lui, si le apreciezi asa cum sunt.

In momentul in care te intalnesti cu Reiki, primesti de la univers exact ce ai nevoie. Reusesti practicand sa ajungi la echilibrul de care sufletul tau are nevoie.
Poate este o suferinta pe corpul fizic, dureri, boala. Reiki alina durerea, energizeaza in zona corpului unde este problema si incet, intr-un mod armonios si natural, ii reaminteste corpului sa se vindece.
Poate este in dezechilibru emotional din care nu mai stii cum sa iesi. Atunci poti simti ca Reiki echilibreaza si treptat iti recapeti starea de bine si zambetul.
Sau poate fi nevoia sufletului de dezvoltare. Si atunci incepe lucrul cu tine insuti ... greu, dar minunat de frumos.
Nu exista reteta fixa. Fiecare dintre noi suntem diferiti (din fericire :)), unici, si Reiki ne ajuta pe dorinta sufletului fiecaruia.

Cum m-a ajutat pe mine Reiki?
Am regasit lumea cu frumusetea interioara ce stiam ca este in mine dar uneori ma indepartam de ea. Mi-am regasit iubirea neconditionata a sufletului. Cum sa v-o descriu? Va reamintiti cum sunt bebelusii care zambesc fara motiv? Am avut-o si o avem toti, doar ca trecand prin viata uitam de ea. Ne concentram din pacate prea mult pe griji si neplaceri.
Mi-am regasit adevarata toleranta si iubire fata de semeni. Inteleg acum ca fiecare, inclusiv eu, face in fiecare moment cum crede ca este cel mai bine, in conditiile si cu starea de constientizare care o are la acel moment si ca fiecare are calea si provocarile proprii care nu sunt mai presus sau mai prejos de ale altuia. Toti si fiecare in parte, suntem suflete minunate.
Si am mai gasit o echipa mare si inimoasa. Oameni diferiti, o diversitate extraordinara, de la copii la varstnici, femei, barbati, statut social diferit si nu conteaza, toti sunt incantati ca ne putem intalni, vorbi, practica si nu in ultimul rand de a ne bucura natural si firesc de fatul ca „suntem”.
Echipa de care vorbesc este Asociatia Reiki Usui® (ARU)  si daca iti doresti sa devii practicant Reiki gasesti oameni care sa-ti ofere suportul de care ai nevoie, iar tu poti ramane sau nu, esti liber sa faci cum doresti.

Daca vrei doar sa testezi cum este Reiki, ma gasesti in echipa de voluntari de la ARU (din care fac parte de 8 ani) in saptamana pe practica Reiki pe pacienti http://www.reikiusui.ro/program-casa-reiki/program-pacienti si in saptamana de dupa cursul Reiki. Sunt implicata in proiectele de suflet din asociatie si sustin prin prezenta si activitatea mea, proiectele de voluntariat si practica Reiki. Referitor la Reiki am tradus articolul “Reiki în Spitalul Regional Portsmouth” (Reiki at Portsmouth Regional Hospital © by Pamela Miles), il poti accesa dand click pe http://www.reikiusui.ro/regulament-practica-aru/informatii-medicale-reiki

Mie, Reiki mi-a „redat” viata, m-a ajutat sa produc acele schimbari la mine, in interiorul meu, pe care mi le doream spre binele meu  :).

Totul se intampla luand contact cu Reiki – curs, initiere, si apoi incet, incet, practicand si tot practicand....
Reiki traditional este practica, folosesti mainile tale pe tine atunci cand simti ca ai nevoie, unde simti ca ai nevoie si cat timp simti ca ai nevoie ca sa iti fie bine. Este o tehnica energetica atat de simpla si usor de folosit. Si nimeni in fara de tine nu stie mai bine decat tine ce inseamna pentru tine sa iti fie bine.
Reiki ajuta : sa ne fie bine, natural si firesc.

                                                                                                                                 Cu mult drag,
                                                                                                                           Iulia – profesor Reiki